Трагедия на Кот д\'Ивоар - Малави, жертвите продължават да растат

10:58
Трагедия на Кот д\'Ивоар - Малави, жертвите продължават да растат
Трагедията, която се разигра след мача на Кот д\'Ивоар и Малави, продължава да взима жертви. Срутилата се трибуна на 45-хилядния стадион, предизвика внезапната смърт на 19 души, а по-късно от нараняванията починаха още 3-а, като по този начин жертвите вече са 22, а общия брой на ранените е над 130.

"Появиха се много фенове, които напираха да влязат на стадиона. Те започнаха да се бутат, защото мачът започваше и всички искаха да влязат преди неговото начало", заяви министърът на вътрешните работи Кот д\'Ивоар след трагедията.

Местните медии съобщават, че съоръжението се е срутило, защото е било претъпкано с привърженици на домакините и след края на мача феновете са тръгнали към терена.

Стадионите в африканските държави са доста опасни, като през септември миналата година след срутване на трибуна загинаха 11 души в Демократична Република Конго, а през юли в Либерия след пропадане на част от сектор загинаха 8 души.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

idol_bg
01.04.2009 16:05

Каквито и да са фактите.....ясно е едно.Африка не е готова още за такъв форум.Без значение дали ще е в ЮАР,Кот Д' Ивоар,Замбия,Габон или Камерун.Нещата там са почти еднакви.Дори и най-богатата държава там....не е гаранция защото пари се намират,но съвестни и отговорни служби и органи ...не.Просто парите не са гаранция за правилна организация.А там очевидно я няма.Спомням си (въпреки че тогава бех на невръстните 10 годинки)...че 7-8 месеца преди началото на Световното в Мексико-86....когато почти всичко вече беше готово за Мондиала,в страната имаше ужасяващо земетресение.Имаше много разрушения и хиляди жертви.ФИФА тогава направи инспекция и установи че първенството не може да се проведе там.Мексиканците тогава обаче показаха на света,въпреки малкото средства с които разполагаха тогава че когато има организация парите не са от значение.Успяха за тия 7-8 месеца да възстановят почти всичко и Мондиала се проведе повече от успешно.

luzius
31.03.2009 19:10

Мисля, че леко се отмества центъра от цялата титанична глупост на правителството и федерацията на Кот Д`ивоар. Забележете: Стената пада и полицията, за да овладее положението ПРЪСКА ХОРАТА със сълзотворен газ, в следствие на което се случва целия сакатлък. Ами да ги бяха застреляли направо да не се мъчат. Като капак на всичко мачът си се играе въпреки смъртта на толкова народ и футболистите си бият и се радват. С една дума - АФРИКА. В италия заради смърт на един фен спря първенството за месец. И така е нормално да бъде.

beto
30.03.2009 16:55

Да наистина не е УЕФА а ФИФА!Но пък я виж ти какво пишеш!Пише се тоз а тос и отпускала а не оспускала! *wink*

sando0o
30.03.2009 16:49

Тос пък УЕФА която е в Европа му оспускала пари за СП *joking* ...бъдете по компетентни като пишете коментари бе *wink*

beto
30.03.2009 16:24

Организацията по световното първенство е доста изостанала.Дори по едно време имаше вариант вместо в ЮАР то да се проведе в Германия.Но след това се създаде специален комитет ,отпуснаха се доста пари от УЕФА.И дано нещата да се наредят до началото на форума.ЮАР наистина беше богата държава,но докато имаше апартейд там.След , като се дадоха права на негрите се стигна до множество конфликти между различните племена там.И тези конфликти продължават и до днес.Това принуди доста големи компании да изместят седалищата си от страната, което от своя страна пък наруши икономиката на ЮАР.

svetlio_vn
30.03.2009 16:23

Преди години имаше голямо срутване и на стадион в Йоханесбург ... дано този път строежите им да издържат , иначе не ми се мисли какво може да се случи ...

MeToDueB
30.03.2009 13:33

Нали знаете, че ЮАР е много по-напредната държава от другите африкански държави ?? Надали ще има според мен такива проблеми, както в Код Дивоар .. ЮАР е богата страна и ще изгради нови, хубави стадиони (ако вече не са го сторили)

idol_bg
30.03.2009 12:22

Винаги съм смятал че избирането на ЮАР за домакин на световното беше грешка.Вижда се че африканците все още не са съвсем подготвени за такъв форум.Като се вземе предвид и проблемите които все още имат по организацията....става ясно че ФИФА яко си вкарва таралеж в гащите.Някои може да ме обвинят в расизъм,но тук става дума за световно първенство и за безопасноста на хиляди хора.Дано съмненията ми не се оправдаят,но смятам че това е един излишен риск от страна на ФИФА.

street_breaker
30.03.2009 12:05

тук постоянно стават такива неща *sad*.... така ли не си оправиха тия стадиони там... като знаят, че постоянно става такива работи..... БОГ ДА ИМ ПРОСТИ ! Поклон пред починалите !

denso_90_vn
30.03.2009 11:13

дано в ЮАР да са по добри *sad* ! иначе жалко за запалянковците , много жалко !